Trakkulup.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Skolyoz nasıl anlaşılır

0
Categories : Alet

Skolyoz başlangıcı nasıl anlaşılır?

Skolyoz Başlangıcı Doğumda ya da sonradan oluşabilen skolyoz her yaştan kişiyi etkileyebilmektedir; bununla birlikte genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkmaktadır. Skolyozun başlangıçta anlaşılmasında sırttaki kabarmalar, omuzların ve kalçanın asimetrik duruşu gibi belirtiler etkili olmaktadır.

Skolyoz kaç yaşında anlaşılır?

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi Omurganın doğru pozisyonda durabilmesi için ciddi bir kas gücü gerekmektedir. Kasların gücü yetersiz kaldığında omurga eğrilmeye başlar (skolyoz belirtileri çoğunlukla yoğun büyümenin olduğu 6-8 yaş ve 10-12 yaş arasında oluşur).

Skolyoz dışarıdan belli olur mu?

Skolyozda omurganın dışarıdan görünümü S ya da C harfine benzetilebilir. Omurganın yapısında yan tarafa doğru meydana gelen eğrilik genellikle ergenlik öncesi ve erkenlik döneminde ortaya çıkar.

Kaç derece skolyoz tehlikeli?

Özellikle 40 derece üzerindeki skolyoz görüntüsü ile eğrilikler de çok şiddetli belirtiler gösterir. Tehlikeli boyutlara oluşan skolyoz 40 derecenin üzerinde olduğu takdirde ancak cerrahi operasyon ile tedavi edilmelidir. Skolyoz tedavisi mutlaka kontrol altında tutulmalıdır.

Skolyoz ağrısı nerede olur?

Skolyoz nedeniyle sinirler üzerinde basının artmasıyla bacak ağrısı, yorgunluk hissi, sırt ve bel kaslarda spazm görülebilir. Durumun ilerleyip sinir baskısı yoğunlaşan hastalarda bacaklarda güçsüzlük, uyuşma ve ağrı şikayetleri artar.

Skolyoz başlangıcı nedir?

Genellikle gelişme çağının başlangıcında, çocukta omuz asimetrisi, sırtın bir bölümünde kabarıklık, kalçaların aynı seviyede durmaması gibi bulgularla anne ve baba tarafından fark edilir. Skolyoz omurganın yana 10 derecenin üzerindeki eğilmedir.

Ergenlikte skolyoz neden olur?

Ergenlik çağı sebebi bilinmeyen skolyoz tipi en sık rastlanan skolyoz tipidir. Skolyoza sebep olabilecek nedenler arasında hormonal bozuklar, asimetrik büyüme ve kas imbalansı gibi teoriler mevcuttur. Skolyozlu hastaların %30'unda aile öyküsü mevcut olması nedeniyle genetik bir bağlantısı olduğu düşünülmektedir.