Trakkulup.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Devir saati olmayan arabaya devir saati takmak

0
Categories : Genel

Araca devir saati nasıl bağlanır?

Arabada Devir Saati Nereye Bağlanır? Arabada devir saati, motorun krank mili ile bağlantılı bir şekilde aracın göğüs gösterge kısmına sürücünün görebileceği bir noktaya takılmaktadır. Krank milindeki bağlantı sayesinde eş zamanlı olarak milin dakika/devir sayısına bağlı olarak aracın çalışmasını gösterecektir.

Devir göstergesi nasıl çalışır?

Devir Saati Nasıl Çalışır? Tipik bir devir saati, aralarında birden fazla işaret bulunan sıfırdan dokuza kadar sayılara sahiptir. Motor devrini temsil eden her sayı bin ile çarpılır. Örneğin, sürüş sırasında ibre 3 rakamında ise, motorun dakikada 3.000 kez döndüğünü gösterir.

Devir saati kaçta olmalı?

Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.

Araç göstergeleri neden çalışmaz?

Aracınızın göstergeleri çalışmıyorsa her zaman ilk akla gelmesi gereken sorun Akü olacaktır. Gösterge panelleri çalışmıyor ancak araç marşı çok iyi alıyorsa sorun aküde değildir. Eğer aküde sorun olmuş olsa araç ilk çalışmalarda kendini belli edecektir. Ancak kademe kademe ilerlemek faydalı olacaktır.

Araba devri ne demek?

Motor devri; aracın motorunda bulunan krank milinin 1 dakikada yaptığı dönme/devir sayısını ifade eder. Motor devri temel anlamıyla pistonların dairesel hareketini ve dönme sayısını gösterir. … Motorun hangi devirde en verimli olduğu ise araca ait kullanma kılavuzundan ya da yetkili servislerden öğrenilebilir.

Devir saati sinyali nereden alır?

Çoğu güncel motorda devir krank devir sensöründen okunur. Okunan bu devir ECU'ya iletilir. ECU da bu devir sinyalini göstergeye de ateşleme bobinine de, ihtiyaç duyulan diğer ekipmanlara da iletir.

5 vites devir kaç olmalı?

Öncelikle vites geçişlerini doğru devirlerde yapmak gerekir. Örneğin 50 km hızda 4. ya da 5. vitese çıkmış olmak gerek. Motor devri yaklaşık 1000 d/d'ye düştüğünde 1. vitese geçip, dizel araçlarda 2000 d/d ve benzinli araçlarda 2400 d/d devirde vites yükseltmek ideal olandır.