Trakkulup.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Burun etlerinin şişmesi neden olur

0
Categories : Konum

Alerjisi olanlarda alerjik madde (toz, polen, küf, mantar. vb.) solunduğunda burun etleri en fazla da alttaki et şişer. Hava kirliliği, sigara burun etlerinin şişmesine yol açar. Bunun yanında sinüzit, burun iltihapları, burun kemik eğriliği burun etlerinin şişmesi de buna sebep olabilir.

Burun içi etlerinin şişmesi nasıl geçer?

Burun eti şişmesi tuzlu su sayesinde tedavi edilebilir. Tıpkı elma sirkesi gibi tuzlu su da burun içindeki bakterileri yok eder. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla her gün burnunuzu düzenli olarak temizleyin.

Burun eti şişince ne olur?

Burun eti her insanda bulunan ve solunan havayı filtreleyen ve nemlendiren bir dokudur. Ancak alerji, enfeksiyon, burun kemiği eğriliği gibi nedenlerle şişip büyüdüğünde bir sağlık sorununa dönüşebilir. En önemli belirtisi burun tıkanıklığı ve nefes alma güçlüğüdür. Geçici veya kalıcı olabilir.

Burnunda et olanlar ne yapmalı?

Endoskopik yöntemle ve lazer kullanılarak burun eti içindeki damar yapılarının yok edilmesi yöntemi ile tedavi edilir. Burun bölmesinde eğrilik varsa aynı seansda bunun da mutlaka düzeltilmesi gerekir. Endoskopik lazer konka küçültme işleminden sonra burun etleri kalıcı olarak küçülür.

Burun eti şişmesi hangi ilaç kullanılır?

Burun Eti Şişliği Tedavisi Burun eti şişmesinde uygulanan ilaç tedavisinde ise, kortizonlu burun spreyleri, dekonjestanlar, alerji ilaçları kullanılabilmektedir.

Burun içi Konkaları neden şişer?

Rinit olarak da adlandırılan burun enfeksiyonlarında, burna mikropların girip yerleşmesi ile burnun iç tarafındaki dokularda şişlikler olur, akıntı görülür. Bu durum burun tıkanıklığına yol açar. Alerji de burun içindeki konkaların uzun süreli şişmelerine neden olan bir faktördür.

Burun içi iltihabına ne iyi gelir?

Alerjik burun iltihabında, ilaç, aşı, burun spreyi kullanmak gibi tedavi yolları vardır. Alerjik olmaması durumunda hormonsal kaynaklı ise ilaç ile veya mevcut ilacı azaltmak ile, nezle, grip gibi sebeplerden kaynaklanıyorsa buna yönelik ilaçlarla tedavi edilir. Bazı durumlarda antibiyotik tedavisi gerekebilir.

Burun eti büyümesi tedavi edilmezse ne olur?

Dr. Tolga Kandoğan, “Burun etleri, başta alerji olmak üzere sigara tüketimi, hava kirliliği, enfeksiyonlar, burun kemik kıkırdak eğrilikleri gibi nedenlere bağlı olarak şişebilir. Burun etleri uzun dönemde tedavi edilmezse kişide baş ağrısına ve ses değişikliklerine yol açabilir” dedi.