Trakkulup.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

Adak ne zaman kesilir

0
Categories : Genel

Adak kurbanının bir zamanı yoktur. İstenilen şeyin gerçekleşmesinden itibaren adak kurbanı kesilebilir. Kişi dileği olduğundan itibaren sözünü yerine getirmekle yani adak kurbanı kesmekle borçludur, yükümlüdür. Tabi ki en makbul olanı en kısa zamanda kesilen adak kurbanıdır.18-Jul-2021

Adak ne kadar sürede yerine getirilir?

Bir şarta bağlı olarak kurban kesmeyi adayan kişi, şart gerçekleşmesi halinde adağını ilk fırsatta yerine getirmelidir. Şarta bağlı olmayan adaklar ise herhangi bir vakitte yerine getirilebilir (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, IX, 481). Ancak uygun olanı, ilk fırsatta yerine getirilmesidir (Kâsânî, Bedâi', V, 94).

Adak zamanında yapılmazsa ne olur?

Meydana gelmesi istenmeyen bir şarta bağlı olarak adakta bulunan şahısların, Allah'a verdiği bu sözde durması gerekir. Mesela “Bir daha içki içmeyeceğim, içersem bir ay oruç tutayım.” şeklinde adakta bulunma böyledir. Fakat istenmeyen şart gerçekleşirse, dilerse adadığı şeyi yerine getirir, dilerse yemin kefareti öder.

Adak kac gun icinde kesilmeli?

Adak kurbanı için; kurban denmeden ifade edilirse yıl içinde herhangi bir günde adak kesilmelidir. Adağın insan veya bir eşya için kesilmesi kabul edilmez. Allah'a verilenler için şükür amaçlı kesilmelidir.

Adak kesildikten sonra ne yapılır?

Kurban namazı diye bir namaz yoktur. Kurban kesen kişi böyle bir ibadeti yapma imkânına kavuştuğu için Allah'ın verdiği nimete şükür olarak iki rekât nafile namaz kılabilir.

Adak süresi var mı?

Adağın zamanı yoktur. Kişinin dileği olduğundan itibaren verdiği söz, üstünde borç olarak kalır. … Cevap: Adak, bildiğiniz üzere herhangi bir işiniz olduğu takdirde yerine getirilmesi üstlenilen, ibadet türünden bir şeydir.

Adak hangi gün kesilmez?

Adak kurbanının bir zamanı yoktur. İstenilen şeyin gerçekleşmesinden itibaren adak kurbanı kesilebilir. Kişi dileği olduğundan itibaren sözünü yerine getirmekle yani adak kurbanı kesmekle borçludur, yükümlüdür.

Adak kesmek günah mı?

Adak yalnız Allah rızası için yapılır. Başka herhangi bir kimse adına adakta bulunmak haramdır. Adanan namaz, oruç, hac, vb. bir ibadet normal bir ibadet gibi ifa edilirken adak kurbanı, udhiyye* veya nâfile olarak kesilen diğer kurbanlardan farklı hükümlere tâbidir.