Trakkulup.gen.tr

Sıkça Sorulan Sorular

4458 sayılı kanun

0
Categories : Insanlar

4458 sayılı kanun nedir?

Madde 1 – Bu Kanunun amacı, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük Bölgesine giren ve çıkan eşyaya ve taşıt araçlarına uygulanacak gümrük kurallarını belirlemektir. Bu Kanunda geçen Türkiye Gümrük Bölgesi ve Gümrük Bölgesi kavramları Türkiye Cumhuriyeti Gümrük Bölgesini ifade eder. …

4458 sayılı gümrük Kanununun 238 inci maddesi cezası ne kadar?

4458 sayılı Gümrük Kanunun 238 inci maddesi hükümleri uyarınca; gümrük vergileri tutarının dörtte biri oranında para cezası alınır.

Gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanım nedir?

“Eşyanın gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulması” deyimi, eşyanın; Bir gümrük rejimine tabi tutulmasını, Bir serbest bölgeye girmesini, … Gümrüğe terk edilmesini, ifade eder.

Gümrük 241 cezası ne kadar?

MADDE 2 – (1) 4458 sayılı Gümrük Kanununun 241 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen usulsüzlük cezası 235,00 TL olarak uygulanır. … b) 584 üncü maddesinde belirtilen usulsüzlük cezası 235,00 TL, olarak uygulanır.

Eşyanın gümrüğe terk edilmesi nedir?

Gümrük Kanunu'nun 164. maddesine göre; Serbest dolaşımda olmayan eşyanın hazineye hiçbir masraf getirmeyecek şekilde, gümrük idaresinin gözetiminde imhası veya gümrüğe terk edilmesi mümkündür. Gümrüğe terk edilen eşya da tasfiye edilir.

Gümrüklenmiş değer ne demek?

Gümrüklenmiş Değer (Gümrük Kanununa göre): Gümrük Kanunu'nun 3.maddesinin 26.fıkrasına göre; Uluslararası Kıymet Sözleşmesine göre belirlenecek; İthal eşyası için eşyanın CIF kıymeti ile gümrük vergileri toplamını, ihraç eşyası için FOB kıymeti ile gümrük vergileri toplamını ifade eder.

185 gün kuralı kalktı mı?

Yabancı plakalı araçlarını Türkiye'de kullanmak isteyenlere uygulanan 185 gün şartı, resmen kaldırıldı. AVRUPA'da yaşayan ve özel otomobiliyle Türkiye'ye gidenlerden, hem aracın hem kişinin 185 gün yurtdışında kalmış olması şartı aranıyordu. … Bu kişinin aracına, aracın sahip olduğu geri kalan izin süresi verilecektir.”